Липсващото звено в Америка: Core насочените f2p игри.

Индустрията за създаване на компютърни игри - управление на проекти, мениджмънт, маркетинг, правни проблеми.
OldschoolBG
Power User
Power User
Мнения: 1102
Регистриран: 30 яну 2008 11:10
Местоположение: България
Контакти:

Липсващото звено в Америка: Core насочените f2p игри.

Мнение от OldschoolBG » 26 фев 2012 23:28

Ако не друго то цифрите за приходите на Zynga, когато компанията стана публична, доказаха, че базираният на микротранзакции f2p модел за видео игрите не е ограничен само до места като Китай и Корея.

Дори САЩ, страната на конзолата за видео игри наваксва. Според предстоящо проучване на DFC Intelligence, което беше представено на среща на Ayzenberg Group в San Francisco, северноамериканските геймъри са похарчили $1.1 млрд. за микротранзакции през 2011 г. Тази сума представлява по-малко от 10% от глобалните харчове за микротранзакции, които възлизат на $11.7 млрд. За сравнение Северна Америка отговаря за 42% от световния конзолен пазар. Доминирането на Северна Америка в конзолния пазар е лесно обяснимо, тъй като конзолите са отнесени към сивият пазар в места като Китай и Корея. Защо тогава има несъответствие в данните и парчето на Америка при микротранзакциите е толкова малко?

Отговорът, когато се погледнат числата, е в типа на f2p игрите, които се играят.

"Това, което Zynga направи е, че доказа популярността на основната концепция на f2p игрите сред широка група хора в САЩ, с по-опростени, като геймплей, игри." казва анализаторът от DFC David Cole. През това време в останалата част от света по-дълбоки игри (основно MMO-та) насочени към "core" геймъри, доминират f2p пространството.

DFC изчислява, че през 2011 г. "по-леките" f2p игри (като тези на Zynga) са донесли приходи от $3.2 млрд., около $0.9 млрд. от които само от Северна Америка. Игрите считани за "core" насочени са донесли повече от двойно, $7.4 млрд. в световен мащаб, като само 3% от тях са от Северна Америка.

Според Cole тези "core" игри не само привличат повече пари, те също така привличат повече потребители склонни да изхарчат по-големи суми (whales) и имат много по-значителен ефект.

Изображение

Източник

Отговори