Защита на приложение. Как?

Gameboy, Windows CE (PocketPC, Smartphone), Palm, J2ME, Symbian OS, всички останали мобилни устройства за които могат да се правят игри, и технологиите които ги движат.

Защита на приложение. Как?

Мнениеот SuryIIID » 17 Яну 2010 18:56

Радвам се аз на j2me и прочие, обаче щастието щеше да е пълно, ако някак си бях намерил начин да защитавам приложенийцата. Да не могат да се копират просто ей така. Някакви идеи ?
SuryIIID
Power User
Power User

Re: Защита на приложение. Как?

Мнениеот HALF » 18 Яну 2010 14:48

няма лесен начин, може няква проста защита със регистрационен номер по имеи но декомпилирането на java-та и рекомпилирането с промяна на проверката става за минути.
HALF
Power User
Power User

Мнениеот SuryIIID » 18 Яну 2010 15:32

Да, определено се бях насочил към IMEI, като единствения начин да идентифицирам телефона, обаче чета, че Нокиа не са толкова прости откъм взимане на ИМЕИ от не-сертифицирани приложения.
SuryIIID
Power User
Power User

Мнениеот twoflower » 28 Фев 2010 18:15

DRM :)

Наскоро пуснахме DRM за Nokia, SonyEricsson и Motorola (Samsung / LG не ги тествахме, но би трябвало да са ок). Ако ти трябва помощ, прати един ймейл. Системата наистина работи (а бях скептик в началото).

IMEI на повечето телефони не може да се вземе, телефонния номер на SIM картата също.
Аватар
twoflower
Power User
Power User

Мнениеот SuryIIID » 01 Мар 2010 21:29

Ха, добре дошъл отново ! :) Сега остава и пилгрим да се появи :)
Иначе го реших проблема по един друг, според мен нелош начин. Ако някой го интересува, да пише на лични, че кракерите не спят, а метода все пак не е светая светих и панацея :mrgreen:
SuryIIID
Power User
Power User

Назад към Игри за мобилни устройства