от Makedonski » 05 Фев 2009 17:18
Абе аз докато се обърна и вие що работа сте свършили... евала!
Ама не се излагайте така, ако някой не го кефи какво пише в Уикипедия, да си го оправя сам... или поне да плаща на drebenk за internet marketing/SEO/whatever (за втория вариант ако разберат от Уикипедия ще ви баннат). Мисълта ми беше за нещо подобно на визитките, но определено gemicha предлага по-добър вариант. А като стана дума, тая общност си заслужава да се развива.
А нека ви споделя опита ми с уикипедианците. с тях фино трябва да се борави. примерно ако някой иска да направи статия за Frujin, ще подходи така:
1. Ще намери статии, които може да са свързани с него в уикипедия и в тях ще добави името му за референция (тва май вече сте го направили)
2. Ще се порови в Гугъл за външни препратки
3. Ще намери най-близкия шаблон (може пък и да няма) и подходящите категории
4. Ще направи една минималистична статия, колкото линка по другите страници да не е червен, ще сложи и едно {{мъниче}}
5. Ще си добави статията за наблюдение (тоя таб го има само ако сте се регистрирали там)
6. Ще забрави, че я е правил тая статия, но ако някой тръгне да трие бързо ще си припомни и ще почне да се заяжда в Беседата, докато накрая по-тъпия-и-упорит не победи
7. След време, не по-малко от месец ще си спомни за статията и ще си я допълни както иска, ама пак ще гледа да няма много реклама
8. Ако системата не работи, ще ми пише на мен да се направя на случайно минаващ, но усърдно подкрепящ
Тва е, при мен работи...