Пишете тука ако нямате pixel shader 1.1+

Игрови хардуер и програмиране на ниско ниво - процесори, видеокарти, MMX, SSE и др.

Пишете тука ако нямате pixel shader 1.1+

Мнениеот Scripten » 29 Сеп 2008 11:30

Здравейте, някои програми, като напиример XNA Game Studio изискват вашата видео карта да има Pixel Shader 1.1+.
Аз нямам Pixel Shader 1.1+, но намерих начин да го симулирам.Все още не съм пробвал дали работи и със XNA Game Studio, но го пробвах със МНОГО програми и игри, и работи без проблем.Ако някой има нужда от него нека да пише във тази тема.Моля ви когато пишете отговор, драснете 2 реда и защо ви трябва Pixel Shader 1.1? За игра или за програма?
Scripten
New User
New User

Re: Пишете тука ако нямате pixel shader 1.1+

Мнениеот codemaster » 03 Окт 2008 20:59

SM 1 не е актуален, елементарен TBN липсва, сине.

В момента пиша игри (както не малко българи) за XBOX360 за сериозна фирма в Орегон и познай какво ?
Дори XNA Game Studio е безполезен, то е направено за вкъщи да се учиш на gamedev.
Там ако го споменеш, ще те изпратят по живо по здраво. Там работят със сериозни платформи.
Ще ми се да ти покажа какво представлява професионална платформа, но линковете няма да ги отвориш, понеже достъпа е ограничен.

Живот и здраве, и до там ще стигнеш.
Стига да имаш желание, разбира се.
codemaster
New User
New User

Мнениеот Scripten » 04 Окт 2008 13:58

Ахааа...Ясно, ами щом е ограничен достъпа дай пример за сериозна платформа и аз ще разуча.
Scripten
New User
New User

Мнениеот Stilgar » 04 Окт 2008 23:16

Unreal Engine :)
Stilgar
Power User
Power User

Мнениеот Zemedelec » 05 Окт 2008 00:02

Stilgar написа:Unreal Engine :)

Да, UE е шедьовър - смъкни си сорсовете на UT и ги разгледай. Хубав пример за професионален (наистина) софтуер, с всичките му кривини и спагети. Обаче как се продава...
Аватар
Zemedelec
Power User
Power User

Мнениеот sve » 05 Окт 2008 00:15

Ти остави писането на игри, ами дори за игрането -- какви са тия игри дето вървят на такъв архивен хардуер, дори ps1.1, да не говорим за ps1.0. Всъщност те сигурно вървят, но изглеждат доста по-зле отколкото на по-модерен хардуер. Замисли за инвестиция в нова графична карта, няма нужда да е нещо скъпо, примерно gf8600.
sve
Power User
Power User

Мнениеот Scripten » 05 Окт 2008 17:04

Имам познат, който се занимава с програмиране на Хбокс игри(не на ХНА).Поразпитах го.Като съдя по това, което ми кза и това, което разучих в нета...леле това Unreal Engine голяма работа/сложнотия :О
Обаче мисля засега да не минавам към толкова сложни неща...а и + това съм в такава паралелка по немски език, че просто едва намирам време да седна пред компютъра :x
Scripten
New User
New User

Мнениеот Zammy » 05 Окт 2008 17:33

codemaster написа:SM 1 не е актуален, елементарен TBN липсва, сине.

Молят те без акроними. Не всички разбираме какво имаш предвид.

Нормално е XNA да не се ползва за големи проекти. Все пак не е направено за това,но има и комерсиални проекти с XNA и то не само свързани с игри.

Иначе наистина вземи си нова видео карта, да нямаш PixelShader 1.1 е странно. Все пак ако си и малко геймар би трябвало да имаш по-сериозен хардуер.
Zammy
Power User
Power User

Назад към Хардуер