Системата ми е : Интел QUAD 2.4 GHz - 8MB cashe , 4 GBDDR2 800 и nVidia 9600GT 512 MBDDR3 . Чудя се само защо процесора ми ( който е най-скъпото нещо под капака ) в най-добрия случай се натоварва до 40 % при игрите... най-често 30 % . ? Пускам си крайсиса на very high на 1280х1024 и върви с 20-30 кадъра , но реално останалите 3 ядра на процесора ми буквално спят . В същото време едно приятелче е с Двуядрен Athlon 4800+ , 2 GB DDR2 и Radeon 2600 512 MB DDR3 му върви доста добре за "слабия" ( за крайсис ) компютър на very high на 1440х900 с 8-10 кадъра което си е геройство от страна на системата му . Интересното е че като намали резолюцията на 848х480 ( няква такава беше ) му върви само малко по добре с около 10-15 кадъра ! Абе изобщо бях много очуден . И причината за това геройство на машината му беше , че процесора му се натоварва на 80+% което компенсира слабата карта . И ето го въпросът ми... защо останалите 3 ядра на процесора ми се излежават и спят докато крайсиса ми сече в напечените ситуаций ??? И при другите приложения е така... работи само едно ядро ? УЖАС !МНОГО МЕ Е ЯД ! ИСКАМ ПРОЦЕСОРА ДА ИЗПОЛЗВА ПОТЕНЦИЯЛА СИ !
Моля всеки които разбира от тези неща да ми даде съвет .
П.С. едно друго приятелче има едноядрен Athlon 4000+ и процесора му на Крайсис работи аналогично на моя... до 30-40 %