На мен Нинтендо ми се струват оптимисти

gemicha написа:Ако успят да сложат нов графичен контролер GPU на ATI с тези 90М дори това CPU ще е достатъчно. Интересно как ще се оправят с HD TV.
Вече може да се купи XBOX360, но цената му е солена. Предполагам и PS3 ще бъде скъп. Ако пуснат Revolution на цена около $250 с новия контролер... може и да имаме нов водач по брой продаде конзоли от новото поколение.

malkia написа:Nintendo казаха че не ги интересува HD-TV стандарта. Според тях има още живот във сегашния PAL/NTSC/SECAM. "640x480 is enough for everyone"

GeLeTo написа:Та за какво са им на бавния процесор и бавното GPU с ограничени шейдъри което ще рендва само в SD резолюция (демек 3 пъти по-малко пиксели) - такава бърза и low-latency памет, като една обикновена shared [G]DDR би свършила работа?

За 99 предполагам че ще ти дадат само мемъри картатаpdimov написа:Щях да питам откъде е числото $250 като цена, но виждам, че gemicha го е споменал като примерно само. Тия спецификации ми изглеждат на мен прицелени в $99 в дългосрочен план.

GeLeTo написа:Нещо не ми се връзва.
Ще има 3 MB GPU "texture memory" (която предполагам ще се използва и за framebuffer-a )
24MB main 1T-SRAM и 64MB external 1T-SRAM. Което предполага че main 1T-SRAM-a ще е вградена в чипа! А и външната 1T-SRAM ще е по-бърза (и скъпа) от обичайната DRAM.
Та за какво са им на бавния процесор и бавното GPU с ограничени шейдъри което ще рендва само в SD резолюция (демек 3 пъти по-малко пиксели) - такава бърза и low-latency памет, като една обикновена shared [G]DDR би свършила работа?

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта