Кой би си купил видеокарта за $600?

Игрови хардуер и програмиране на ниско ниво - процесори, видеокарти, MMX, SSE и др.

Мнениеот gemicha » 14 Ное 2006 08:57

Между "мисля" и "купих си" стоят едни $600 :)

Може и да размислиш. Ако я вземеш кажи все пак :)
gemicha
Site Admin
Site Admin

Мнениеот Manev » 14 Ное 2006 16:10

Препоръчвам на всички тук, които се изказват от рода "абе защо да давам Х пари, то няма смисъл, като старата ми таратайка и тя върши работа" да прочетат баснята за лисицата и киселото грозде.
Manev
Power User
Power User

Мнениеот twoflower » 14 Ное 2006 19:53

Едно е да търсиш "златната среда" между price / features, друго е да се изхвърлиш на най-скъпото, щото си "гъзар, видиш ли". Между другото, ако можех да си позволя, и аз бих си купил карта за $600. Въпрос на стандарт. Пък и тук силен довод е "евтиното винаги излиза по-скъпо". То този спор стана като "коя кола е най-хубава".
Аватар
twoflower
Power User
Power User

Мнениеот codemaster » 12 Дек 2006 22:10

gemicha написа:Повечето от хората тук не от вчера купуват хардуер и на всички е ясно, че фирмата няма да държи на склад неща, които по-трудно се продават. Това е така и не само за комютрите. Ако си имал късмет да поискаш нещо, което са го имали ще го получиш. Ако не, ще чакаш. Нищо страшно, нищо изненадващо.

Още нещо. Със сигурност YE знае много повече за "вюпортен енджин , интегриран примерно в ..." от почти всички потребителите на този клас продукти. Просто това му е работата. Да пише такива неща. Когато ги пишеш се налага да знаеш повече от този, който ще ги ползва.

А за държавата? Ако не ти харесва може да се махнеш от там. Ако не, трябва да спазваш правилата. Проблема е, че засега няма наказание за тези, които не ги спазват. Надявам се и това да се случи някой ден. Дано да е по-скоро.

Първо за пазаруването .. аз на късмет не съм разчитал. Щом даден продук го има в ценовата листа активен с цена , то той е в наличност.

Второ - аз не съм подлагал на съмнение възможностите на някой потребител.

Трето - една държава, искаща данъци е редно да ти осигури поне търсене. Такива изпълнения с патенти (ала дай предварително пари и си блъскай главата после ако не ги извадиш) няма никъде. Работил съм 7г. зад граница - вервай ми - с тези твои типично-български разсъждения до никъде няма да я докараме.
codemaster
New User
New User

Мнениеот Stilgar » 05 Дек 2007 12:51

Извинете, че се изявявам като форумен археолог, но не се сдържах. Силно съм обиден от намеците и явните констатации, че който е готов да даде $600 за видео карта е или глупав или мама му дава парите. Точно вие дето правите игри ли ги приказвате тези? Дори Microsoft не са успели обиждайки интелигентността на клиентите си (отделен въпрос, че по начало тази интелигентност не е чак толкова висока и понякога просто реално преценяват средностатистическия клиент).

Аз лично си купувам хардуер за 1000-1500лв годишно. Обикновено си купувам видео карта за около 500лв защото ги намирам за най-доброто съотношение цена/качество за целта за която смятам да ги използвам. Въпросната цел е игране на игри. Не съм пристрастен към хардуера затова не си купувам карти за 1000лв (считам че разликата в производителността не компенсира разликата в цената). За мен има значение как ще изглеждат игрите които играя. Карта за 200лв НЕ ВЪРШИ РАБОТА.

Факти:

- Изкарвам си парите с които си купувам хардуера сам, но не виждам нищо лошо, че на децата им ги купуват. В крайна сметка ако родителите могат да си го позволят защо не. То ако тръгнем по тази логика може и карта за 20лв да не им купят защото за някой и 20лв са много.

- Осигуряват ме на пълната ми заплата.

- Купил съм си много софтуер. Всъщност пиратският софтуер на компютъра ми е mIRC (ако имах paypal щях да го платя), Doom2 (забелязвам, че са го пуснали в Steam трябва да го напазарувам до сега нямаше от къде), Quake 3(няма от къде да си го купя, не искам Steam версията), WarCraft 2(също няма от къде да си го купя), WinRAR (не знам дали се брой след като не съм го crack-вал, а всеки път цъкам на предупреждението). Имам над 20 игри които съм си купил. Както и 2 Windows-а (XP Home, Vista Ultimate). Единствено Windows-ите имат общо с работата ми. За останалия софтуер ползвам безплатни варианти (Visual Studio Express Editions, Open Office, etc.)

Други (да ги наречем негативни) факти:

- Нямам деца, жена, кола за които да харча пари. Аз не ви изкарвам глупави, че имате. Не ме изкарвайте глупав защото си харча парите за хардуер и софтуер. Убеден съм, че мога да докажа, че хардуерът е значително по-оферта от децата.

- Живея в къщата на родителите ми => не плащам квартира, но простата сметка показва, че дори да плащах пак щяха да ми остават достатъчно пари за горепосочените видео карти. Сега просто ги спестявам.

Подозирам, че тези които се изказаха най-негативно за купуващите скъп хардуер не са точно хората които правят професионално игри, но все пак съм достатъчно раздразнен за да се пробвам да обиждам наред. Следва най-важният факт:

Най-важният факт:

- Не си купувам (и не играя) вашите игри защото те са като карти за 200лв. (в най-добрия сличай). НЕ ВЪРШАТ РАБОТА.
Stilgar
Power User
Power User

Мнениеот gemicha » 05 Дек 2007 20:33

От всичко горе разбрах, че нямаш жена, деца, кола, живееш в къщата на родителите си и харчиш доста пари за софтуер/хардуер.

Поздравления.
gemicha
Site Admin
Site Admin

Мнениеот SpaceMonkey » 05 Дек 2007 21:55

gemicha написа:нямаш жена, деца, кола, живееш в къщата на родителите си

Дефиницията на 100%-овия геймър! :D
SpaceMonkey
Power User
Power User

Мнениеот Stilgar » 06 Дек 2007 11:16

SpaceMonkey написа: